Cursus naaien van beginner tot gevorderd

Cursus naaien van beginner tot gevorderd. Lingerie, interieur, patroontekenen, enz

Een cursus naaien volgen is weer helemaal in de mode! Iedereen wil weer creatief aan de slag met naald en draad en eigen kleding maken. Het is leuk, brengt comfort en sfeer in je leven, en je verdient er aan …  Liefde voor mooie stofjes, originele kleurencombinaties, toffe patronen en handenarbeid zijn dé succeservaringen van een cursus naaien. Een boost voor je zelfvertrouwen als je de complimentjes in ontvangst mag nemen … Jijzelf maakt dan ook exclusieve kledingstukken volgens je persoonlijke smaak en met het ultieme draagcomfort.

Nog nooit een cursus naaien gevolgd?  Geen probleem. Iedereen kan leren stikken en leren naaien. Onder dit motto begonnen al honderden SNT cursisten naaien aan hun eerste werkstuk. Een vakbekwaam en een enthousiast SNT-team Mode staat klaar om je het eeuwenoude ambacht van naaien en kleding maken te leren. Alles wat met naaien te maken heeft, passeert de revue in onze cursussen naaien! Meer dan 50 naaimachines en overlocks staan gratis ter beschikking tijdens de naailessen. Met de borduurmachine geef je je kledingstuk een persoonlijke touch.

Ooit een cursus naaien gevolgd of heb je al wat ervaring met naaien en kleding maken, dan weet je als geen ander dat passen en maatnemen hét probleem is. In onze cursus naaien voor gevorderden leer je die problemen op te lossen, de patronen piekfijn aan te passen en je krijgt er een massa interessante weetjes i.v.m. afwerkingen bovenop.

Wil je na de cursus naaien nog een stapje hoger gaan en je kledingstukken zelf ontwerpen, dan is er de SNT cursus patroontekenen.  Stap voor stap leer je patronen tekenen vertrekkende van een leeg blad tot een wirwar van lijnen die tenslotte leiden tot die stijlvolle jurk of modieuze jas. In enkele weken tijd teken je al een verrassend hippe rok.

Na de éénjarige basiscursus naaien kan je kiezen voor de cursus naaien gevorderd of de cursus interieurtextiel.  In deze laatste leer je een aantal decoratieve en nuttige voorwerpen naaien, van kussens tot bedspreien, een servet, een tafelloper, een tafellaken, kerst- en paasdecoratie tot zelfs gordijnen. Al snel beschik je over een prachtige collectie zelfgemaakte spulletjes. Een idee voor een origineel geschenkje voor je familie, vrienden, kennissen, … ?

En wat dacht je van een cursus Lingerie maken. Ja, bij SNT kan het allemaal.

Ontdek aan SNT Brugge het creatieve plezier van een cursus naaien, patronen tekenen, je eigen kledij herstellen en oppimpen, woningdecoraties op maat maken, en nog zo veel meer...

Voor jouw gemak gebruiken wij op deze website cookies. Lees hier de voorwaarden.

Accepteer cookies