Fotograferen en filmen met de smartphone/iPhone

Deze cursus is nu niet beschikbaar. Hij wordt eventueel opgenomen in een volgende planning.

Deze cursus is nu niet beschikbaar. Hij wordt eventueel opgenomen in een volgende planning.

Algemene info

Je smartphone … je beste camera én een die je altijd bij je hebt! Geen wonder dat de meeste van de 10 miljard foto's die dagelijks op internet gedeeld worden, bijna allemaal met een smartphone werden gemaakt. Bovendien is de beeldkwaliteit er de laatste jaren enorm op vooruitgegaan alsook de fotografische mogelijkheden.  Wetend dat je slechts zo’n 10% van de cameramogelijkheden gebruikt, zorgen we er in deze cursus voor dat je het maximale uit je smartphone haalt. Je fotografische vaardigheden zullen enorm toenemen en zo kan je je alledaagse foto’s omtoveren in echte pareltjes.

In het hoofdstuk ‘Filmen met je smartphone’ krijg je tips om betere films te maken op je toestel.  Er komen diverse soorten filmtechnieken aan bod en we leren hoe je de video’s kan monteren tot videocreaties met o.a. overgangseffecten en achtergrondmuziek.

Inhoud

In de cursus Fotograferen en filmen met de smartphone leer je o.a.

  • Kennismaking met jouw toestel: wat zijn de technische mogelijkheden van jouw apparaat en welke camera(‘s) heb je aan boord.
  • Technische tips en compositietips om te fotograferen met een smartphone.
  • Het gebruik van de camera-app van jouw toestel: een foto maken, scherpstellen, preview bekijken, belichting aanpassen …
  • Het beheren van de foto’s op je smartphone (o.a. albums maken, foto’s verwijderen, werken met locaties en gezichtsherkenning, …)
  • Geavanceerde fotografietechnieken zoals werken met voorinstellingen, belichtingscompensatie, RAW-foto’s, sluitertijd en ISO-waarde.
  •  De nabewerking van de foto’s d.m.v. een fotobewerkingsapp.
  • Tips om te filmen met je smartphone.
  • Timelapse – Hyperlapse – Stopmotion.
  • Video monteren en bewerken.

In de les gebruiken we gratis apps.

De cursus is heel praktijkgericht.  De gebruikte apps worden uitgelegd, we bekijken samen voorbeelden en daarna kan je aan de slag.  De leerkracht begeleidt en helpt je hierbij.

 

Vereiste voorkennis

Geen voorkennis vereist.

Vereiste taalkennis Nederlands voor niet-moedertaalsprekers Nederlands: geslaagd zijn voor de NT2-niveaus 3 en 4 (=richtgraad 2.1 en 2.2, is deel van ERK taalniveau B1).

Voor jouw gemak gebruiken wij op deze website cookies. Lees hier de voorwaarden.

Accepteer cookies