Ruimte en landschap (module Ruimte)

PC Steenbrugge wo 18:00 - 21:45 07/09 - 25/01 € 128,00 Schrijf in

wo 07/09 tem 25/01

PC Steenbrugge

18:00 - 21:45

€ 128,00

Algemene info

De SNT opleiding fotografie telt 4 specialisatiecursussen: Mens en portret, Actie en beweging, Product en materie  en Ruimte en landschap. Van deze 4 is de laatste de populairste. Niets is leuker en succesvoller dan met je prachtige foto’s van gebouwen, rode zonsondergangen, adembenemende landschappen, uitgestrekte stranden en zeeën, ruïnes, kastelen en kathedralen je familie en vrienden een impressie te geven van je onvergetelijke reis. Je foto’s zullen uitblinken nadat je de technieken uit onze cursus Ruimte en landschap eigen hebt gemaakt.

In deze cursus Ruimte en landschap leer je diepte en kleuren die je met je eigen ogen waarneemt fotografisch vastleggen. Natuurlandschappen of stedelijke landschappen uit eigen streek of ver daar buiten!

Landschap leren fotograferen in kleur of zwart/wit, toepassing van filters, architectuur en steden fotograferen vanuit originele standpunten en perspectieven. Interieurfoto’s optimaliseren met onder andere flitsers, rekening houdend met de compositieregels eigen aan ruimtelijke fotografie en het licht op zijn best. 

In deze specialisatiecursus Ruimte en landschap leer je met objectieven functionele en creatieve foto’s maken en wordt tevens aandacht besteed aan avondfotografie, want niets is mooier dan een prachtige zonsondergang of een verlichte binnenstad ... een waar lichtfestijn om vast te leggen!

In de cursus Ruimte en landschap ga je achteraf de genomen foto’s bewerken. Kleuren bijsturen, helderheid en contrast, (perspectief)lijnen rechttrekken, hoge lichten en schaduwen.  Panoramafotografie en HDR-fotografie worden besproken en uitgewerkt.

Inhoud

In de cursus Specialisatie Ruimte en landschap leer je o.a.

  • Landschap fotograferen
  • Steden en architectuur fotograferen
  • Interieurfoto optimaliseren met flitser of HDR
  • Functionele en creatieve foto’s maken
  • Originele standpunten en perspectieven
  • Foto’s optimaliseren 
  • Panoramafotografie
  • HDR-fotografie

Vereiste voorkennis

Geslaagd zijn voor de cursussen Basisfotografie deel 1Basisfotografie deel 2Basisfotografie deel 3: analyse en oriëntering en een cursus van fotobewerking (Fotobewerking met Lightroom of Photoshop of Photoshop Elements of Gimp ...). Vrijstelling mogelijk op basis van bewezen voorkennis.

Vereiste taalkennis Nederlands voor niet-moedertaalsprekers Nederlands: geslaagd zijn voor de NT2-niveaus 3 en 4 (= richtgraad 2.1 en 2.2, is deel van ERK taalniveau B1).

Voor jouw gemak gebruiken wij op deze website cookies. Lees hier de voorwaarden.

Accepteer cookies