Patroontekenen voor dameskledij - kies een niveau

Brugge wo 18:00 - 21:45 07/09 - 14/06 € 248,00 Schrijf in

wo 07/09 tem 14/06

Brugge

18:00 - 21:45

€ 248,00

hybride: 27 onlinelessen & 6 contactlessen

Algemene info

Cursus Patroontekenen systeem Roose deel 1

Je eigen kleding maken, is weer helemaal in, zowel bij jong als oud(er). Je eigen kleding naaien, hoe doe je dat? Je kan vertrekken van een uitgeraderd patroon in een modeboek of je ontwerpt en tekent zelf het patroon. Uitgeraderde patronen passen nooit 100% op je persoon en ze moeten helaas veel aangepast worden naar je persoonlijke maten. Wens je het op jouw lichaam gegoten kledingstuk te maken zonder al die bijkomende en tijdrovende aanpassingen, is deze cursus patroontekenen een echte aanrader.  Wanneer je je eigen rok, blouse, jurk of pantalon naait, is het dan ook bijzonder leuk als je zelf het nodige patroon kan tekenen. Je neemt nauwkeurig je eigen maten op en ontwerpt zelf een creatief patroon! De cursus patroontekenen deel 1 is hiervoor een praktische, creatieve cursus.

In de cursus Patroontekenen deel 1 starten we met de basiskennis van het patroontekenen. We gebruiken hiervoor het wereldvermaarde Systeem Roose. Stap voor stap leren we je de basisregels van het maatnemen en het omzetten ervan naar een basispatroon. Let wel, je maakt je eigen unieke patronen. Hoewel het technische aspect heel belangrijk is, kan je je fantasie en creativiteit helemaal de vrije loop laten en kan je zelf de rok, broek of eenvoudige jurk maken die je voor ogen had. Zo verzeker je jezelf van een uniek kledingstuk.

Cursus Patroontekenen systeem Roose deel 1 - hybride (= 27 lessen online,  6 contactlessen)

Deze cursus is inhoudelijk dezelfde als hierboven beschreven. Als je echter graag thuis werkt, op eigen tempo, maar toch ook nog graag contact hebt met medecursisten en de leerkracht, is deze manier van werken echt iets voor jou!  Er worden 6 contactlessen voorzien, gespreid over het hele schooljaar. In deze contactlessen zullen we de basispatronen op punt stellen en uitwerken. Iedere week krijg je videofilmpjes te zien die de les bevatten. In die filmpjes wordt van A tot Z uitgelegd hoe je een patroon tekent. Tijdens een vast lesmoment is er via Teams onlineondersteuning van de leerkracht en kan je eventuele vragen stellen. Uiteraard krijg je ook bij de lesopdrachten de nodige feedback.

Officiële naam Patroontekenen voor dameskledij: Maatwerk patronen rok/broekrok/pantalon

Inhoud

We tekenen rokken, broeken en eenvoudige corsages, dit alles volledig op maatwerk.

Mee te brengen de eerste les Patroontekenen: lange lat, potlood en gom

Vereiste voorkennis

Geslaagd zijn voor de basiscursus Naaien - Kleding 1 of slagen voor een toelatingsproef.

Vereiste taalkennis Nederlands voor niet-moedertaalsprekers Nederlands: geslaagd zijn voor de NT2-niveaus 3 en 4 (= richtgraad 2.1 en 2.2, is deel van ERK taalniveau B1).

Voor jouw gemak gebruiken wij op deze website cookies. Lees hier de voorwaarden.

Accepteer cookies