Patroontekenen voor dameskledij - kies een niveau

Brugge wo 13:30 - 17:15 07/09 - 14/06 € 248,00 Schrijf in

wo 07/09 tem 14/06

Brugge

13:30 - 17:15

€ 248,00

Algemene info

Cursus Patroontekenen systeem Roose deel 2

Je eigen kledij ontwerpen en naaien biedt als groot voordeel dat je je eigen accenten en touch er in kan leggen. Met enkele welgemikte details maak je een rok, jurk, blouse of pantalon helemaal naar je eigen wensen en persoonlijke smaak. Je kan er je eigen look mee creëren.

Na de cursus Patroontekenen systeem Roose deel 1 kan je al basispatronen tekenen. In deze opleiding Patroontekenen systeem Roose deel 2 willen we je basiskennis uitbreiden. We leren je gedetailleerde patronen van de meest diverse modellen tekenen en verfijnen. We wagen ons aan moeilijkere ontwerpen. Maar het blijft een praktische en creatieve cursus waarin je patronen leert tekenen om vervolgens eigen kleding te naaien. Samen met de leerkracht patroontekenen en naaien leer je verschillende modellen tekenen volledig op eigen maat.

Hoewel het technische aspect van patroontekenen heel belangrijk is, kan je in deze opleiding patroontekenen je fantasie en creativiteit helemaal de vrije loop laten en kan je zelf de rok, de jurk of eender welke kleding naaien die je voor ogen hebt.

Cursus Patroontekenen systeem Roose deel 2 - hybride (= 27 lessen online,  6 contactlessen)

Deze cursus is inhoudelijk dezelfde als hierboven beschreven. Als je echter graag thuis werkt, op eigen tempo, maar toch ook nog graag contact hebt met medecursisten en de leerkracht, is deze manier van werken echt iets voor jou!  Er worden 6 contactlessen voorzien, gespreid over het hele schooljaar. In deze contactlessen zullen we de basispatronen op punt stellen en uitwerken. Iedere week krijg je videofilmpjes te zien die de les bevatten. In die filmpjes wordt van A tot Z uitgelegd hoe je een patroon tekent. Tijdens een vast lesmoment is er via Teams onlineondersteuning van de leerkracht en kan je eventuele vragen stellen. Uiteraard krijg je ook bij de lesopdrachten de nodige feedback.

Officiële naam Patroontekenen voor dameskledij: Maatwerk patronen blouse/jurk

Inhoud

Een greep uit het aanbod van de opleiding Patroontekenen systeem Roose deel 2.

  • corsage: voor bloes, jurk, vest …
  • mouwen: mouwen uit 1 of 2 delen, kimonomouwen
  • kragen: eenvoudige kragen, mantelkraag, sjaalkraag, kraag en opslag …
  • neepverwerking, tailleringen
  • modelstudie


Mee te brengen de eerste les Patroontekenen: lange lat, potlood en gom

 

Vereiste voorkennis

Geslaagd zijn voor patroontekenen deel 1 of slagen voor een toelatingsproef.

Vereiste taalkennis Nederlands voor niet-moedertaalsprekers Nederlands: geslaagd zijn voor de NT2-niveaus 3 en 4 (= richtgraad 2.1 en 2.2, is deel van ERK taalniveau B1).

Voor jouw gemak gebruiken wij op deze website cookies. Lees hier de voorwaarden.

Accepteer cookies