Patroontekenen voor dameskledij - kies een niveau

Brugge wo 18:00 - 21:45 07/09 - 14/06 € 248,00 Schrijf in

wo 07/09 tem 14/06

Brugge

18:00 - 21:45

€ 248,00

hybride: 27 onlinelessen & 6 contactlessen

Algemene info

Cursus Patroontekenen systeem Roose deel 3 - hybride (= 27 lessen online,  6 contactlessen)

Na de cursus Patroontekenen systeem Roose deel 2  kan je alle basispatronen tekenen van corsages, mouwen en kragen. In deel 3 van deze cursus willen we je kennis nog verder uitbreiden. We leren onze eigen minkantjes en pluspunten om te zetten naar een perfect passend patroon. Maar het blijft een praktische en creatieve cursus waarin je patronen leert tekenen om vervolgens eigen kleding te naaien. In overleg met de leerkracht leer je verschillende modellen tekenen volledig op eigen maat en werk je die ook uit.

Hoewel het technische aspect van patroontekenen heel belangrijk is, kan je in deze opleiding patroontekenen je fantasie en creativiteit helemaal de vrije loop laten en kan je zelf de rok, de jurk of eender welke kledingstuk naaien die je voor ogen hebt.

Officiële naam Patroontekenen voor dameskledij: Maatwerk patronen tailleur/mantel.

 

Inhoud

Een greep uit het aanbod van de opleiding Patroontekenen systeem Roose deel 3.

  • MAATWERK. Dit is een korte en aparte tekenwijze. Alle conformatiefouten worden rechtstreeks in je basispatroon verwerkt. Achteraf heb je weinig aanpassingen te verrichten.
  • MODELSTUDIE
  • UITWERKEN VAN HET KLEDINGSTUK. Alle kennis van de afgelopen 3 jaar komt hier aan bod. Zowel rokken, broeken, kleedjes of jassen kunnen uitgewerkt worden. Je wordt bijgestaan in het naaien van je kledingstuk.

 

Mee te brengen de eerste les Patroontekenen: lange lat, potlood en gom

Vereiste voorkennis

Geslaagd zijn voor patroontekenen deel 2 of slagen voor een toelatingsproef.

Vereiste taalkennis Nederlands voor niet-moedertaalsprekers Nederlands: geslaagd zijn voor de NT2-niveaus 3 en 4 (= richtgraad 2.1 en 2.2, is deel van ERK taalniveau B1).

Voor jouw gemak gebruiken wij op deze website cookies. Lees hier de voorwaarden.

Accepteer cookies