Japans - kies een niveau

Brugge do 18:00 - 21:20 07/01 - 06/05 € 93,00 Schrijf in
Brugge vr 18:00 - 21:20 08/01 - 07/05 € 93,00 Schrijf in

do 07/01 tem 06/05

Brugge

18:00 - 21:20

€ 93,00

vr 08/01 tem 07/05

Brugge

18:00 - 21:20

€ 93,00

Algemene info

Japans 1 = Japans Breakthrough A & B, richtgraad 1.1 (deel van ERK taalniveau A1)
(meer info>klik hier)

Met een cursus Japans beginners van SNT te Brugge kan je makkelijk Japans leren. Klassikaal Japans leren in het volwassenenonderwijs - avondschool - doe je aan SNT met een cursus Japans beginners die doorgaat 1x per week, als dagcursus en/of als avondcursus. Japans, 'Nihongo' in het Japans, is de officiële taal van Japan. Japans schrift is een aangepaste versie van het Chinese schrift. Daardoor zijn er drie verschillende schrijfsystemen: Hiragana, Katakana en Kanji. Daarnaast bestaat nog een vierde: het Romaji. Romaji is een internationale afspraak voor de weergave van de Japanse klanken d.m.v. de letters van ons alfabet. In de SNT cursus Japans maak je met alle systemen kennis.
Het Japans kent 2 taalregisters: Hyoujungo wat betekent ‘standaardtaal Japans’ en kyoutsugo wat betekent ‘omgangstaal Japans’. De eerste wordt algemeen gebruikt op TV, in het onderwijs en bij officiële communicatie. Het verschil tussen het formeel en het dagdagelijks taalgebruik Japans is zeer groot. In de cursus Japans beginners zal je ook leren hoe zeer respectvol Japanners zijn tegenover andere mensen. De sociale status, ouderdom en beroep van de andere persoon bepalen in het Japans het taalregister waarin hij wordt aangesproken. De grammatica van het Japans is gemakkelijk te begrijpen doch totaal verschillend van onze Nederlandse grammatica. In het Japans eindigt de zin meestal met het werkwoord. De eenvoudige Japanse zinsstructuur is onderwerp, voorwerp, werkwoord. De partikels nemen daarbij een zeer belangrijk plaats in.
Wil je grondig Japans leren dan kan je tot 4 niveaus volgen. Elke SNT cursus Japans is opgesplitst in 2 semesters van elk 16 weken. Wil je met een cursus Japans leren starten, kan je met een Japans beginners aanvangen in september en januari. In het volwassenenonderwijs Japans leren met een cursus Japans beginners van SNT is geschikt voor jong en oud, van 16 tot 90 jaar.

Wel of geen voorkennis vereist om in te stappen in niveau 1? Klik hier.

Waarom Japans leren met een cursus Japans beginners van SNT?

Werken voor een Japans bedrijf, relaties onderhouden met de Japanse zakenwereld, contacten met Japanstaligen, liefhebber zijn van Manga (Japanse stripverhalen) en Anime (Japanse teken- en animatiefilms), Japanse films en muziek, vechtsporten, sushi en andere moderne en traditionele Japanse cultuur en sport. Het zijn maar enkele van de belangrijkste redenen om met Japans leren te beginnen of een cursus Japans beginners te volgen. Na een cursus Japans beginners leer je het allemaal beter te begrijpen en wordt de beleving intenser. Je kan nu zelfs googlen in het Japans … Japans bekleedt de 9de plaats in de lijst van meest gesproken talen. Japans spreken na je SNT cursus Japans beginners kan o.a. in volgende landen: Japan, Brazilië, Verenigde Staten (voornamelijk Hawaï), Palau, Taiwan.

 

Inhoud

Japans leren | Cursus Japans 1

Hier enkele items uit de cursus Japans beginners 1.

Japans schriftsysteem: hiragana, katakana en kanji (30 kanji's)

Woordenschat/thema

 • Personalia: naamkaart, zich voorstellen, adres, telefoonnummer en leeftijd
 • Algemene informatie: landen, beroep, familie, tijd, plaatsen, verschillende maaltijden, woning, meubilair, hobby’s
 • Vervoer: tickets, verkeerstekens, vervoermiddelen
 • Contacten leggen: begroeten, bedanken, naar de weg vragen en de weg tonen
 • Vrije tijd: vakantie en sport
 • Winkelen: prijs en geld
 • In het restaurant: belangrijke gegevens op een menukaart begrijpen, iets bestellen
 • Postkantoor
 • Afspraken: uitnodigen en erop reageren
 • Eenvoudige berichten, verjaardagskaarten, e-mails en blogs lezen en schrijven
 • Dagelijkse activiteiten
 • Japanse cultuur en gewoontes

Grammatica

 • Werkwoorden: u-werkwoorden, ru-werkwoorden en onregelmatige werkwoorden
 • Telwoorden
 • Adjectieven: i-adjectieven en na-adjectieven
 • Structuur van eenvoudige zinnen
 • Partikels

Vereiste voorkennis

Cursus Japans 1 met start in september geen voorkennis vereist
Cursus Japans 1 met start in januari voorkennis deel 1 september/december noodzakelijk

Vereiste taalkennis Nederlands voor niet-moedertaalsprekers Nederlands: geslaagd zijn voor de NT2-niveaus 1 en 2 (richtgraad 1, ERK taalniveau A2).

Voor jouw gemak gebruiken wij op deze website cookies. Lees hier de voorwaarden.

Accepteer cookies