Russisch - kies een niveau

Brugge ma 18:00 - 21:20 09/01 - 08/05 € 93,00 Schrijf in

ma 09/01 tem 08/05

Brugge

18:00 - 21:20

€ 93,00

Module A gevolgd hebben

Algemene info

Russisch 1 = Russisch Breakthrough A & B, richtgraad 1.1, ERK taalniveau A1
(meer info>klik hier)

Met een cursus Russisch beginners tot gevorderden van SNT te Brugge kan je makkelijk Russisch leren. Klassikaal Russisch leren in het volwassenenonderwijs - avondschool - doe je aan SNT met een cursus Russisch die doorgaat 1x per week, als dagcursus en/of als avondcursus. Russisch is een Slavische taal. Het Cyrillisch alfabet verschilt van ons Latijns alfabet. Wil je grondig Russisch leren dan kan je tot 7 niveaus volgen. Elke SNT cursus Russisch is opgesplitst in 2 semesters van elk 15 weken. Wil je met een cursus Russisch beginners starten of je Russisch bijscholen, kan je aanvangen in september en januari. Russisch leren aan SNT is geschikt voor jong en oud, van 16 tot 90 jaar.

Wel of geen voorkennis vereist om in te stappen in niveau 1? Klik hier.

Waarom Russisch leren met een cursus Russisch van SNT?

Russisch op reis, zaken doen met partners in de Russische Federatie of de voormalige Warschaupactlanden, Russisch spreken met Russischtaligen, interesse voor de Russische cultuur … zijn enkele van de belangrijkste redenen om met Russisch leren te beginnen of een cursus Russisch te volgen. De SNT cursus Russisch beginners is tevens uiterst geschikt voor jongeren die willen beginnen met Russisch leren in het vooruitzicht van taalstudies in het hoger onderwijs. Russisch is de belangrijkste gemeenschappelijke handelstaal voor Rusland en de landen van de voormalige Sovjet Unie. Er zijn ongeveer 150 miljoen moedertaalsprekers. Daarnaast zijn er nog eens 110 miljoen die Russisch spreken als tweede of derde taal. Het staat daarmee op de 8ste plaats van meest gesproken talen in de wereld. Na je cursus Russisch kan je je beslist uit de slag trekken in volgende landen waar Russisch de officiële taal is: Rusland, Wit-Rusland, Kazachstan, Kirgizië, Transnistrië, Abchazië, Zuid-Ossetië.

Inhoud

Russisch beginners | Cursus Russisch 1

Hier enkele items uit de cursus Russisch 1.

 • Woordenschat/thema’s
  • Zich voorstellen, iemand begroeten
  • De weg vragen
  • In de winkel, in het postkantoor
  • Telefoneren
  • Iemand uitnodigen en reageren op een uitnodiging
 • Grammatica
  • Het Russische alfabet
  • Naamvallen enkelvoud (substantieven, adjectieven en voornaamwoorden)
  • Vervoeging van de basiswerkwoorden (verleden, heden en toekomst)

Vereiste voorkennis

Cursus Russisch 1 met start in september geen voorkennis vereist
Cursus Russisch 1 met start in januari voorkennis deel 1 september/december noodzakelijk

 

Vereiste taalkennis Nederlands voor niet-moedertaalsprekers Nederlands in niveau 1:

Omdat de leerkracht in een niveau 1 heel regelmatig Nederlands gebruikt voor vertalingen of grammaticale uitleg, verwachten we dat niet-moedertaalsprekers geslaagd zijn voor de NT2-niveaus 1 en 2 (richtgraad 1, ERK taalniveau A2).

Indien de cursist niet geslaagd is voor NT2 niveaus 1 en 2- en toch graag de taalcursus wil volgen, verwachten we van de cursist een extra inspanning om zelf vertalingen op te zoeken.

Voor jouw gemak gebruiken wij op deze website cookies. Lees hier de voorwaarden.

Accepteer cookies