Bereikbaarheid en parkeren

Het mobiliteits- en parkeerplan voor de Brugse binnenstad: parkeerplan

Bereikbaarheid lesplaats Arsenaalstraat en De Tol

 • Te voet
 • Met de fiets: makkelijk bereikbaar, ook voor wie buiten de ring woont
 • Openbaar vervoer: het station van Brugge, op een boogscheut van SNT (7 min. te voet), vervult een spilfunctie voor het openbaar vervoer met de bus en de trein.
 • Met de auto: neem de Katelijnepoort (of ook rechtsaf net voor de Hoge Brug voor wie vanaf het station komt) en dan de derde straat links. Om SNT te verlaten, sla je aan het kruispunt Arsenaalstraat / Katelijnestraat links af, rechtdoor brengt je in het Centrum, de eerstvolgende rechts (Oude Gentweg) brengt je terug naar de Ring.

Bereikbaarheid lesplaatsen Blankenberge, Sint-Michiels, Sint-Andries, Langerei en De Ganzeveer.

Parkeren lesplaats Arsenaalstraat en De Tol

 • Gratis parkeren: op de Ring tussen Gentpoort en station en op de Baron Ruzettelaan (deels blauwe zone, maximum 4 uur).
 • Goedkoopst parkeren: in de betaalparking Katelijne (250 plaatsen) aan Ibis/Novotel in de Katelijnestraat op 200 m van SNT tegen SNT-cursistentarief van € 0,40/uur. Cursisten die denken ooit gebruik te maken van de parking Katelijne tegen cursistentarief kunnen best zo snel mogelijk hun Pcard+ aanvragen. Ze moeten dit doen via registratie op de website: www.pcard.be
  Er kan dan voor twee vormen van afrekening gekozen worden:
  a) private: de Pcard+ is gekoppeld aan een kredietkaart (visa, mastercard). De inschrijving is gratis. Volg het verbruik op My Account.
  b) private plus: de transacties worden maandelijks gefactureerd (gedomiciliëerd); men kan maximum 5 kaarten hieraan linken. De inschrijving is gratis. Volg het verbruik op My Account.
  De kaart(en) worden na aanvraag opgestuurd. Binnenrijden en buitenrijden van de parking gaat via het scannen van de kaart. Men moet dus niet meer langs de kassa langs. Let wel: om van het SNT-cursistentarief van 0,40 € te kunnen genieten zal men voor het buitenrijden de persoonlijke Pcard moeten valideren aan een validator die zal opgehangen worden in de hall in de Arsenaalstraat en ook op een plaats in de Academie. Wil men hiervan gebruik kunnen maken, zal men de kaart voordien moeten aangevraagd en toegestuurd gekregen hebben.
  Bij problemen of defecten neem dan contact op met Interparking te brugge op het nummer 050 33 90 30 of mail naar cov@interparking.com.
 • In de grote Randparking aan het Station (1.500 plaatsen). Tarieven. Cursistentarief is hier niet geldig. Met je Pcard is het tarief sowieso al verlaagd. Zo betaal je met je Pcard slechts 2,20 euro voor 4 uur en amper 2,75euro voor een volledige dag.
 • De Arsenaalstraat en omgeving, net als alle straten van de binnenstad, behoort tot de bewonerszone binnenstad. De volledige binnenstad is een betalende zone. Het bovengronds parkeren is beperkt in tijd, min 30 minuten en max. 4 uur tussen 9 u. en 20 u. Na 20 u. is bovengronds parkeren in de binnenstad wel gratis. Vanaf 18 u. kun je elke dag van de week ondergronds parkeren tegen een voordelig tarief. Tijdens de les kunnen de cursisten van de Arsenaalstraat – maar ook die van Langerei en Ganzenstraat – het voordeligst parkeren in de ondergrondse betaalparking Katelijne in de Katelijnestraat. (zie hierboven)
 • Langparkeerders kunnen beter parkeren op de randparkings of P&R-parkings. Het is ook voordeliger om lang te parkeren in de (ondergrondse) openbare parkings dan om bovengronds te parkeren.
 • Indien je toch bovengronds wil parkeren, kun je (na een registratie in de Parkeerwinkel in het Huis van de Bruggeling) gebruik maken van het cursistentarief  aan de parkeerautomaat. Dan betaal je 5 euro om de volledige lesdag te parkeren in de binnenstad.
 • Het bovengronds betalend parkeren geldt elke dag van het jaar, ook zon- en feestdagen, van 09.00 tot 20.00 uur. Je kan maximaal 2 uur parkeren. Tarieven: voor het eerste uur betaal je € 1,80. Het tweede uur kost je € 2,40. Werkwijze nieuwe parkeerautomaten vanaf 16 februari 2017.
 • Wie parkeert zonder geldig parkeerbewijs begaat een overtreding. In dat geval heft de Stad Brugge een belasting.
 • Voor meer info: www.brugge.be/mobiliteit-en-verkeer

Parkeren lesplaatsen Blankenberge, Sint-Michiels, Sint-Andries, Langerei en De Ganzeveer .

Voor jouw gemak gebruiken wij op deze website cookies. Lees hier de voorwaarden.

Accepteer cookies